آراد بلدرچین

*** دان بلدرچین،قفس بلدرچین،تخم خوراکی بلدرچین، مولد بلدرچین، جوجه یکروزه بلدرچین، آموزش پرورش بلدرچین. **** تلفن همراه:09301802344

پرورش بلدرچین در خانه ، پرورش بلدرچین گوشتی، پرورش بلدرچین تخمگذار ، پرورش بلدرچین از ابتدا تا انتها، جوجه یکروزه بلدرچین ،آموزش پرورش بلدرچین،پرورش بلدرچین بدون دستگاه،دان و قفس بلدرچین، پرورش بلدرچین بدون قفس، پرورش بلدرچین اموزش ، پرورش بلدرچین از نظر اقتصادی، پرورش بلدرچین از صفر تا صد، پرورش بلدرچین به روش سنتی، پرورش بلدرچین با سرمایه کم، پرورش بلدرچین تخمگذار در بستر، نحوه پرورش جوجه بلدرچین، پرورش جوجه بلدرچین یک روزه، اموزش پرورش جوجه بلدرچین، پرورش بلدرچین در حیاط خانه

آراد بلدرچین - ***  دان بلدرچین،قفس بلدرچین،تخم خوراکی بلدرچین، مولد بلدرچین، جوجه یکروزه بلدرچین، آموزش پرورش بلدرچین.  ****  تلفن همراه:09301802344
[metaslider id=83]

آموزش

نکات قابل توجه در پرورش بلدرچین گوشتی

1. جوجه یکروزه بلدرچین به طور میانگین 9 -10 گرم وزن دارند.

2. به خاطر ریز بودن جوجه بلدرچین در روزهای اول پرورش باید آنها را در پن های گردی با قطر حداکثر 2 متری قرار داد

3. دمای مورد نیاز پرورش بلدرچین از 40 درجه سانتی گراد شروع شده و با افزایش سن کاش مییابد  تا به 25 درجه برسد به طوری که در دو روز اول دومای 40 درجه و از روز سوم به بعد هر 3 روز 2 درجه کاهش دما اعمال شود

4. رطوبت مورد نیاز بلدرچین 50 -60 درصد میباشد. 5. در روز اول پذیرش جوجه حتما باید از آب شکر 2٪ در ساعات اولیه و سپس به مدت 24 ساعت از الکتروویت برای جوجه ها استفاده کرد.

6. دان مورد نیاز بلدرچین باید از شرکتهای معتبر خریداری شودو حتما باید از جیره مخصوص بلدرچین استفاده گردد.

7. باید قبل ورود جوجه ها به سالن، واحد پرورش با مواد مخصوص ضدعفونی شود.

8. زمانی که وزن بلدرچین به حدود 240 گرم رسید باید کشتار شود چون از آن پس از افزایش وزن مربوط به تخمدان میباشد  که تاثیری در کمیت و کیفیت گوشت ندارد.

روش تهیه پرنده برای پرورش بلدرچین

برای تهیه س پرندگان مزرعه و شروع کار تولید، پرورش دهنده میتواند با:

1. خرید تخم نطفه دار بلدرچین .      2. خرید جوجه یکروزه بلدرچین    3. خرید نیمچه های آماده تولید

کار را شروع کند. ولی قبل از تصمیم گیری این سوال مطرح است که کدام یک از سه مورد فوق بهتر است. هر کدام از گزینه های بالا منافع و مضراتی دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود.

1. شروع کار با خرید تخم نطفه دار بلدرچین:

منافع: 1. سرمایه کمتری نیاز دارد زیرا تخم نطفه دار از جوجه یکروزه و نیمچه بلدرچین، ارزانتر است. 2. پرورش دهنده تازه کار، تجربه ای ارزشمند در مسیر جوجه کشی و پرورش کسب میکند. 3. امکان اجرای برنامه ی نوری برای تربیت جوجه ها به منظور بدست آوردن پرنده مولد فراهم میشود.

مضرات: زمان از دست میرود زیرا حداقل 17 روز برای جوجه کشی، و حداقل 2 ماه برای رشد و بلدغ جنسی پرندگان زمان لازم است. 2. نیاز به خرید ماشین جوجه کشی و تجهیزات پرورش از ابتدای کار اجتناب ناپذیر است.

شروع کار با خرید جوجه یکروزه بلدرچین

منافع: سرمایه کمتری لازم است زیرا جوجه یکروزه از نیمچه بلدرچین، بسیار ارزانتر است. 2. پر.رش دهنده ی تازه کار، تجربه ای ارزشمند در مسیر پرورش کسب میکند. 3. امکان اجرای برنامه نوری برای تربیت جوجه ها به منظور به دست آوردن پرنده مولد فراهم میشود.

مضرات: نیاز به خرید تجهیزات پرورش از ابتدای کار اجتناب ناپذیر است. 2. احتمال بروز استرس و ورود بیماری منتفی نیست. 3. زمان، حداقل 2 ماه تا بلدغ جنسی و تخمگذاری پرندگان از دست میرود

شروع کار با خرید نیمچه آماده تولید بلدرچین

بلدرچین های جوان عموما از طریق پرورش دهندهگان نیمچه عرضه شده و معمولا در سن 4 الی 5 هفتگی قبل از شروع تخمگذاری به فروش میرسند.

مزایای پرورش بلدرچین در سیستم بسته

1. کمترین مقدار زمین، مورد استفاده قرار میگیرد.

2. به بهترین صورت از نیروی کارگران استفاده می شود.

3. امکان مکانیزه کردن عملیات واحد پرورش بلدرچین بیشتر است.

4. امکان تغریه بلدرچین ها با جیرههای متوازن و تحت کنترل قرار گرفتن آنها وجود دارد.

5. مرگ و میر احتمالی بلدرچین ها کمتر میشود.

6. خطر حیوانات شکاری و موذی کاهش پیدا میکند.

7. امکان کنترل شرایط محیطی فرهم میشود

8. امکان ایجاد شرایط بهداشتی بهتر افزاریش پیدا میکند.

9. امکان اهموال برنامه نوردهی فراهم میشود.

10. امکان کاهش آسیب دیدگی تخم بلدرچین فراهم میشود.

11. متوسط سود اقتصادی بالاتر میرود.

بیماریهای بلدرچین؛ ویروسی و باکتریایی

بلدرچین ژاپنی (Coturnix Coturnix Japonica) از پرندگان شکاری (Game Birds) مهاجر بوده و به خانواده Phasianidae که ماکیان اهلی (Gallus Domesticus) در آن قرار دارد متعلق می باشند. این پرندگان از بلدرچین باب وایت (Colinus Virginianus) و گونه های بومی استرالیا و سایر کشورها مجزا هستند. ظاهرا بلدرچین ژاپنی ابتدا در ژاپن اهلی شده است. بلدرچین ژاپنی امروزه به طور تجاری برای تولید گوشت و تخم و یا به عنوان پرنده خانگی و همچنین برای بکارگیری در تحقیقات علمی، در بیشتر نقاط دنیا پرورش می یابد.
با وجود اینکه ظاهرا بلدرچین ژاپنی نسبت به سایر طیور به بیشتر بیماریها مقاوم می باشد، ولی این پرنده نیز به عفونت های طبیعی ناشی از اکثر انگلها، قارچها، باکتریها، مایکوپلاسماها و عفونتهای ویروسی که طیور اهلی را مبتلا می سازند، حساس است. بنابراین بلدرچین ژاپنی باید به طور جدا از بوقلمونها و ماکیان پرورش یابد. همچنین بلدرچین ژاپنی به انگلهای خارجی از قبیل شپشها، کنه ها، جربها، ککها و انگلهای داخلی مانند: Choanotaenia Infundibulum، Raillietina Echinobothridia ، هتراکیس گالیناروم و عفونتهای تک یاخته ای مانند کوکسیدیا و هیستوموناس مله اگریدیس حساس می باشد.

معمولترین عفونت قارچی در بلدرچین ژاپنی، آسپرژیلوس و کاندیدیازیس می باشد. بیماریهای بلدرچین که باکتریائی هستند شامل سالمونلوز، کلی باسیلوز، اریزیپلاس و همچنین مایکو پلاسموز، ممکن است تحت شرایط طبیعی در بلدرچین ها رخ دهند. همچنین در مواردی وقوع بیماری پاستورلوز در بلدرچین ژاپنی گزارش شده است. بلدرچین ژاپنی همانند ماکیان اهلی به بیماریهای ناشی از کمبودهای نیز تغذیه ای مبتلا می گردد.
بیماریهای بلدرچین که ویروسی می باشد  مانند انسفالومیلیت پرندگان، بیماری مارک، بیماری نیوکاسل، روس سارکوما، برونشیت عفونی، بیماری آنفلوانزا، آبله پرندگان ، برونشیت بلدرچین ها، رتیکولواندوتیلوز، هاری ، آنسفالومیلیت شرقی اسب و لکوز حساس می باشد.

بیماری نیوکاسل در بلدرچین

گزارش هایی از شیوع طبیعی بیماری های بلدرچین که یک نمونه شایع آن نیوکاسل است که در گله های بلدرچین وجود دارد. دو محقق اظهار داشتند که بلدرچینها نسبت به ماکیان حساسیت کمتری به نیوکاسل داشته اند و این بیماری به ندرت در بلدرچینها تشخیص داده شده است. با وجود آنکه بیماری نیوکاسل به شکل بومی (اندمیک) در ماکیان هنگ کنگ وجود دارد و بلدرچینها در آنجا در مقیاس بزرگی پرورش می یابند، عفونت طبیعی ناشی از NDV از مدتها قبل دیده نشده است. این محققین همچنین اظهار داشته اند از آنجا که تعدادی از پرندگان وحشی به شکل تحت بالینی بیماری نیوکاسل مبتلا شده و حاملین فاقد نشانه های بیماری ND هستند، بنابراین ممکن است بلدرچینها نیز تحت شرایط محیطی خاص به عفونت تحت بالینی بیماری نیوکاسل مبتلا شوند.

علائم بیماری نیوکاسل با کاهش وزن، اسهال، نشانه های عصبی مانند لرزش و فلجی پاها و عدم کنترل پرنده بر روی گردن، بال و پا و پائین آمدن میزان تولید تخم در گله مادر مشخص می گردد. در گزارش هائی که از شیوع طبیعی بیماری نیوکاسل در گله های بلدرچین وجود دارد، نشانه های تنفسی توصیف نشده است.بلدرچین تخمگذار
نشانه های بالینی بیماری نیوکاسل در بلدرچین عبارت است از: تلفات ناگهانی، درجات متفاوتی از بی اشتهائی، کسالت و کز کردگی. در صورت ادامه بیماری، به تدریج این علائم شدیدتر و واضح تر شده و لاغری پیش رونده، مدفوع اسهالی با رنگ زرد روشن که پس از مدتی به صورت آبکی و شفاف در آمده و در انتها به صورت اسهال غلیظ و سبز رنگ در خواهد آمد، دیده خواهد شد.

یمی از بلدرچینهای مبتلا، پس از سه تا چهار روز از شروع حالت بی اشتهائی و اسهال نشانه های عصبی کاملا مشخص و متفاوتی، ازعدم تعادل خفیف تا یک فلجی شل کامل (flaccid) نشان می دهند. این مورد که حالت خاصی از فلجی بوده شامل افتادن بر روی جناغ و یا به یک طرف بدن و کشیده شدن پاها به طرف عقب می باشد. بالها اندکی از هم باز شده، حالت آویخته داشته و بر روی بستر قرار می گیرد. سر بلدرچینهای مبتلا به طور وارفته ای به یک طرف آویزان می باشد. وقتی این گونه بلدرچینها در دست گرفته می شوند به نظر می رسد که کنترلی بر بالها و پاها و گردن خود ندارند ولی در عین حال هنوز هوشیار به نظر می رسند. پرهای اطراف مقعد مرطوب بوده، گاهی اوقات به وسیله موادی به رنگ سفید گچی در می آید. در کالبد گشائی بلدرچینهای تلف شده ضایعاتی از قبیل درجات متفاوتی از تغییرات چربی (fatty change) در کبد و کلیه ها، رسوب اورات زرد رنگ بر روی قسمتهائی از کیسه های هوائی، پرخونی دوازدهه و قسمت فوقانی روده ها مشاهده می گردد. هیچ گونه ضایعه ماکروسکوپی در ریه ها، نای، مغز، مننژ، عصب سیاتیک و شبکه بازوئی و طناب نخاعی دیده نشده است.

بیماری آنفوانزا در بلدرچین

یکی از بیماری های بلدرچین که گزارشهای زیادی درباره شیوع طبیعی بیماری آنفلوانزا ناشی از سویه های تیپ A و C در بلدرچینها وجود دارد. نکته جالب توجه آن است که تیپ C ویروس آنفلوانزا در میزبانی غیر از انسان شناسائی نشده است. تلفات ناشی از شیوع بیماری آنفلوانزا غالبا بالا و از ۱۰ تا ۸۰ درصد متغیر می باشد. این بیماری در پرندگان جوان نسبت به پرندگان مسن تر از شدت بیشتری برخوردار است. در کالبد گشائی بلدرچینهای تلف شده، تراکئو برونشیت کاتارال، رینوسینوزیت و پرخونی ریوی و تورم روده ای کاتارال مشاهده شد.
معمولا تشخیص این بیماری بر اساس تلقیح بافت آلوده به خصوص نای و شش ها به داخل حفره آلانتوئیک تخمهای جنین دار ماکیان می باشد. جنین ها ظرف ۳ یا ۴ روز تلف شده و مایع آلانتوئیک آنها گلبولهای قرمز خون ماکیان را منعقد می کند. وجود ویروس آنفلوانزا را می توان با آزمایش تایید نمود. انجام آزمایش های CFT و ELIDA بر روی سرم پرندگان مبتلا ارزشمند بوده و در تشخیص بیماری پرندگان واکسینه نشده کمک می نماید.
بررسی واکسنهای ضد آنفلوانزا نشان داد که ایجاد ایمنی چه بسا میزان تلفات را در پرندگان کاهش دهد. هر چند به علت تعدد تیپها و تحت تیپهای آنتی ژنیک ویروس آنفلوانزا، ایجاد ایمنی در پرندگان به شکل محدودی صورت می پذیرد.
عفونت ناشی از ویروس آنفلوانزا باید از بیماری نیوکاسل، عفونتهای ناشی از ویروس آبله، کرونا ویروس، عفونتهای مایکوپلاسمائی و باکتریائی مانند پاستورلوز و هموفیلوس پاراگالیناروم تفریق شود.
می باشند. آزمایشهای ایمنی متقاطع نشان داد که ویروس آبله در بلدرچین هائی که به طور طبیعی مبتلا شده اند، به طور ایمونولوژیک از ویروس های آبله ماکیان و کبوتر متمایز و مجزا می باشند.

همچنین ثابت شده که ویروس آبله بلدرچین و ویروس آبله مرغ مینا غیر وابسته هستند. آزمایش حفاظت متقاطع نشان داد که وابستگی ویروس آبله بلدرچین به ویروس آبله کبوتری نسبت به آبله ماکیان وابستگی نزدیک تری است. یک سویه ویروس آبله به نام ۲۴۱-۶۳-PV کشف شده که از نظر خصوصیات بیولوژیک از سایر ویروسهای آبله متفاوت بوده، تلقیح تجربی آن از طریق داخل مغزی، سبب آنسفالومیلیت و تلفات بالا در بلدرچینها می گردد.

جوجه مرغهای SPF تلقیح شده با ویروس آبله بلدرچین، ضایعات جلدی شدیدی را نشان دادند. این ضایعات در دید میکروسکوپی دارای ویژگی درماتیت پرولیفراتیو شدید همراه با شکل گیری گنجیدگی های داخل سیتوپلاسمی در سلولهای اپی تلیال بود.
تشخیص این بیماری بر اساس وجود ائوزینوفیلیک در سیتوپلاسم آلوده می باشد. اگر بتوان پارتیکل های ویروس آبله را به وسیله میکروسکوپ الکترونی در بافتهای آلوده نشان داد، تشخیص بیماری تایید خواهد شد. تنها برخی از سویه های ویروسهای آبله آلوده کننده بلدرچین ژاپنی ، وقتی که بر روی CAM جنین ماکیان تلقیح شوند، تولید ضایعات POCK کرده و به همین جهت برای تشخیص بیماری آبله در بلدرچین به این آزمایش نمی توان اعتماد کرد.

در ارزیابی ایجاد ایمنی هومورال و با واسطه سلولی، توسط AVIPOX VIRUS در بلدرچینها یک اثر کاهنده موقت بر روی ایمنی هومورال تا ۱۲ روز پس از عفونت در بلدرچینهای آلوده شده با AVP در مقایسه با گروه شاهد دیده شد. سطح ایمنی سلولی در این بلدرچینها از روز چهارم پس از آلوده سازی به طور معنی داری افزایش یافته در روز هفتادم پس از عفونت به بالاترین میزان خود رسید.
محافظت در برابر عفونت ناشی از ویروس های آبله بلدرچین قابل دستیابی است و تنها باید از ویروس همولوگ به عنوان واکسن استفاده شود. بلدرچینهای واکسینه شده با ویروس آبله ماکیان نسبت به چالش تجربی با سویه حاد ویروس آبله ماکیان مصون می باشند.
عفونت آبله در بلدرچینها باید از ضایعات حاصل ازنزاع پرندگان و عفونتهای موضعی باکتریائی و قارچی تفریق شود.

خرید دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، مرغ ، بقلمون

فروش دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، مرغ ، بقلمون

قیمت دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، مرغ ، بقلمون

خرید مولد بلدرچین تخمگذار

فروش مولد بلدرچین تخمگذار

قیمت مولد بلدرچین تخمگذار

خرید جوجه یکروزه اصلاح نژاد شده

فروش جوجه یکروزه اصلاح نژاد شده

قیمت جوجه یکروزه اصلاح نژاد شده

خرید قفس بلدرچین تخمگذار

 

 فروش قفس بلدرچین تخمگذار

قیمت قفس بلدرچین تخمگذار

خرید قفس مرغ تخمگذار

فروش قفس مرغ تخمگذار

قیمت قفس مرغ تخمگذار

خرید گوشت بلدرچین ، خرید تخم بلدرچین

فروش گوشت بلدرچین فروش تخم بلدرچین

قیمت گوشت بلدرچین قیمت تخم بلدرچین

دستگاه جوجه کشی دماوند ، آموزش پرورش         بلدرچین ، پرورش بلدرچین در خانه

پیشگیری در خلال شیوع بیماری های بلدرچین

هنگامی که بیماری شیوع پیدا می کند صاحبان مزارع باید به توصیه هائی مبنی بر جداسازی پرندگان سالم از بیمار عمل کنند. زیرا کانی بالیسم ، خوردن مواد دفعی پرندگان بیمار و انتقال از طریق آئروسل سبب انتشار بیماری خواهد شد. توصیه می شود که لاشه ها سوزانده و یا به وسیله آهک مدفون شوند و تمام محل ضدعفونی گردد. همچنین انکوباتورها ضدعفونی شده و جوجه بلدرچین های تازه هچ شده در محلهای ضدعفونی شده پرورش یابند. منبع شیوع بیماری در صورت امکان شناسائی گردد و با اقدامات پیشگیری کننده مناسب بیماری تحت کنترل درآید.

بلدرچین گوشتی
بلدرچین ژاپنی با این که نسبت به برخی از بیماریها مقاوم است ولی نسبت به ابتلا طبیعی به اکثر بیماریهای ویروسی ماکیان حساس می باشد به خصوص هنگامی که تحت شرایط مدیریتی ضعیف پرورش یابد. هرچند تعداد گزارشهای مربوط به وقوع طبیعی بیماری در بلدرچین ها در مقایسه با ماکیان دیگر کمتر می باشد. اما این موضوع ممکن است ناشی از این واقعیت باشد که تعداد معدودی مزرعه پرورش بلدرچین وجود دارد. با توجه به پیشرفتهای اخیر در امر روشهای فنی تشخیصی در ویروس شناسی این احتمال وجود دارد که موارد بیشتری از وقوع طبیعی بیماری های ویروسی خصوصا آنهائی که ناشی از اعضای گروه آدنوویروس هستند گزارش شوند.

میزان مصرف خوراک بلدرچین ماده مولد و تخم گذار

مصرف دان بلدرچین

میزان مصرف خوراک بلدرچین ماده مولد و تخم گذار

یک بلدرچین ماده مولد در حال تولید تخم می تواند بطور میانگین تا ۸۵ گرم نیز غذا در یک روز مصرف کند در حالی که حداقل نیاز غذای آن جهت ابقا بدن و زنده ماندن حدود ۳۰ گرم است. بلدرچین جهت هر یک ماده ۳۰ روزه برای زندگی حداقل مقدار یک کیلو دانه نیاز دارد که مقدار این دان رابطه مستقیم با مواد تشکیل دهنده آن دان دارد.احتیاجات نگهداری میزان نیازی است که پرنده یا حیوان برای زنده ماندن به خوراک نیار دارد و دوم احتیاجات رشد و تولید است که بعد از تامین نیاز نگهداری باید تامین شود تا پرنده بتواند ظرفیت های خود مثل تخم گذاری خوب و نطفه دار را بروز دهد. معمولاً بین میزان غذایی که یک بلدرچین آزادانه مصرف می کند و میزان غذایی که به آن نیاز دارد فاصله وجود دارد بنابراین نیاز با مصرف غذا در سنین مختلف و نوع نر و ماده این پرنده متفاوت است. تامین احتیاجات واقعی نه تنها از لحاظ اقتصادی مهم است بلکه در سلامت گله بلدرچین نیز نقش بسزایی دارد. تهیه جیره و نوع مواد تشکیل دهنده دان و غذایی باید بر اصل احتیاجات بدن استوار باشد و کاملا علمی صورت پذیرد. تحقیقات زیادی توسط اصلاح نژاد کنندگان بلدرچین صورت گرفته و نیاز این پرندگان تعیین گردیده و به صورت جداولی در اختیار متخصصین قرار می گیرد تا بتوانند با رجوع به این جداول به آسانی جیره های کاملی را تنظیم نمایند.

بلدرچین به تغذیه صحیح برای رشد، تشکیل استخوان ها، رشد پر و سلامتی نیاز دارد. در یک تحقیق تاثیر زمان تغذیه بر خصوصیات تولید مثل بلدرچین ژاپنی مطالعه شد. نتایج نشان داد وزن پرندگان در اثر تغذیه در ساعات بعد از ظهر (۱۴ تا ۲۲ شب) نسبت به تغذیه صبح (۶ تا ۱۴) بیشتر است. تحقیقات دیگر نشان می دهد که بلدرچین در زمان شکل گیری تخم و تخم گذاری بیشتر از مواقع دیگر غذا مصرف می کند چون حدود ۷۰ درصد تخم گذاری بلدرچین ژاپنی در بعد از ظهر است. بنابراین افزایش وزن بدن آنها در نتیجه تغییر زمان تغذیه از صبح به بعد از ظهر می تواند به دلیل مصرف بیشتر غذا باشد.

همچنین در بلدرچین ژاپنی تغذیه در بعد از ظهر باعث افزایش تولید تخم می شود ولی در مرغ تغییر زمان تغذیه در صبح به بعد از ظهر باعث کاهش تولید تخم می شود، البته برخی از تحقیقات بی تاثیر بودن زمان تغذیه بر تولید تخم را گزارش کرده اند.

مراحل جوجه‌ کشی بلدرچین

ستر در جوجه کشی بلدرچین :

محلی که تخم بلدرچین های آماده جوجه کشی بلدرچین درون شانه های مخصوص خود در آن قرار گرفته و تا ۷۲ ساعت قبل از خروج جوجه ها با شرایط دمای ۳۷.۷ و رطوبت ۶۰% در آن قراردارند ، ستر نام دارد .

دما :

بهترین دما برای جوجه‌ کشی بلدرچین به طور متوسط معادل ۳۷.۸-۳۷.۲ درجه می‌ باشد . کاهش دما منجر به ديرتر خارج شدن جوجه‌ ها از تخم‌ بلدرچین می‌شود و افزايش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه‌ ها از تخم‌ بلدرچین می‌گردد . درجه حرارت مناسب جوجه کشی بلدرچین در ماشين های مختلف تا حدودی متفاوت می‌ باشد . البته گاهی اوقات حساسیت بالای سنسورها چند دهم بالاتر و یا پایین تر نمایش می دهند که طبیعی می باشد .

 رطوبت:

از عوامل اصلی جوجه کشی بلدرچین رطوبت بوده به طوری که کاهش یا افزایش بیش از حد آن مشکلاتی را در روند جوجه درآوری تولید می کند. در دستگاه جوجه کشی رطوبت به طرق مختلف ( ظرف آب درونی، رطوبت سرد و یا اسپری ریز قطرات آب ) تامین می شود . نحوه تامین رطوبت براساس ابعاد و تهویه دستگاه توسط کارخانه سازنده مشخص می گردد ، ولی کاربر براساس شرایط محیطی و تجربه می تواند منابع دیگر تامین رطوبت را به دستگاه خود اضافه نماید .

جوجه کشی بلدرچین

دمای موجود در ماشين های جوجه‌ کشی باعث دی هیدراته شدن ( ازدست دادن آب ) تخم‌ و تلفات جنين می‌شود . از اين رو توجه به رطوبت مناسب از اهميت بسياری در جوجه کشی بلدرچین برخوردار است . از طرفی کاهش رطوبت ماشين جوجه‌ کشی منجر به افزايش تبخير و بزرگ شدن  کيسه‌های هوايی داخل تخم می‌شود . در نتيجه نوک جوجه زود تر به اطاقک هوایی می‌رسد و مشکل جمع نشدن کامل زرده و عفونت کیسه زرده در جوجه بلدرچین ها مشاهده می شود . هم چنين افزايش رطوبت نيز منجر به وسعت دير به هنگام کيسه هوا شده و جوجه بلدرچین در اين زمان قادر به تنفس نخواهند بود .

تهويه:

 طی دوره جوجه‌ کشی بلدرچین اکسيژن مورد نياز جنين توسط منافذ موجود در پوسته تخم‌ بلدرچین تامين می‌شود . دی‌ اکسيد کربن نيز از همين منافذ خارج می‌گردد . ميزان اکسيژن مورد نياز جهت رشد جنين حدود ۲۱% می‌ باشد . به ازای هر ۱% کاهش ميزان اکسيژن ۵%ميزان جوجه‌ دهی کاهش می‌يابد . هم چنين عدم خروج دی‌ اکسيد کربن و تجمع آن در اطراف تخم‌ ها منجر به کاهش درصد جوجه درآوری می‌شود . در دستگاه های جوجه کشی پرتابل تهویه توسط دریچه های ورود هوای تازه و خروج هوای آلوده و هم چنین فن های تخلیه کننده هوا صورت می گیرد. در برخی از دستگاه ها هوای خنک تازه از دریچه های پایینی وارد شده و بعد از ورد به محوطه هیتر و گرم شدن در دستگاه پراکنده می شود هم چنین هوای الوده همراه با هوای گرم به سمت بالای دستگاه رفته و از دریچه های تخلیه خارج می شود. تهویه محل استقرار دستگاه امر مهمی در جوجه کشی بلدرچین و سایر طیور می باشد .

چرخش تخم‌ بلدرچین :  

در شروع جوجه کشی بلدرچین هنگام چیدن تخم بلدرچین ها در دستگاه جوجه کشی انتهای پهن (قسمت کیسه هوایی) رو به بالا و انتهای تیز آن رو به پایین قرار می گیرد . چنان چه این عمل صورت نگیرد سر جوجه در قسمت  باریک قرار می گیرد و جوجه در روز پایانی جوجه کشی بلدرچین قادر به تنفس نمی باشد . اگر عمل چرخش به طور منظم انجام نگیرد باعث چسبندگی جوجه بلدرچین به پوسته شده و میزان جوجه درآوری کاهش می یابد. عمل چرخاندن موجبات گرم شدن يکنواخت تخم‌ بلدرچین ها را نيز فراهم می‌کند . اين عمل چندين بار در طی روز انجام می‌گيرد . تعداد دفعات چرخش در طی روز حداقل ۶-۴ بار و در برخی از ماشين های جوجه‌ کشی هر ۱ ساعت يک بار انجام می‌شود .

هچر :

سه روز باقی مانده ، يعنی از روز ( ۱۳ – ۱۷ در جوجه کشی بلدرچین ) تخم‌بلدرچین ها را در داخل دستگاه هچر (جوجه‌گير) قرار می‌دهند که دمای آن۲/۳۷ درجه و رطوبت آن ۷۵% است .

در دستگاه هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذکور در ستر مورد توجه می‌باشد  دما ، رطوبت ، اکسيژن

رطوبت بيشتر در دستگاه هچر به اين علت است که بعد از روز ۱۴ جنين تنفس دارد ، و دی‌ اکسيد کربن و آب ترکيب شده و منجر به شکستگی پوسته‌ها می‌شوند . همچنين جنين در روز ۱۴ مقداری از کلسيم پوسته تخم را برداشت می‌کند .

در طی دوره ۱۷ روزه جوجه‌ کشی بلدرچین ها ۱۴ روز در ستر و ۳ روز در هچر قرار دارند ، زمان انتقال تخم‌ بلدرچین ها ازستر به هچر به شرايط تخم‌ ها بستگی دارد . فارق از این که جوجه ای در روز ۱۴ به پوسته نوک زده یا نه تخم ها را به هچر منتقل کنید.

🔴🐓👇معاینه طیور در سالن

🔴👇   مدفوع

🔴🐓مدفوع طیور اطلاعات خوب و بسیار مهمی از شرایط عمومی گله و بخصوص بیماری ها و مشکلات روده ای را نشان میدهد . مرغدار با مشاهده و تفسیر شراط مدفوع طیور میتواند بسیاری از بیماری ها ی طیور را پیش گیری کرده و در این صورت بخصوص ضریب تبدیل دان به گوشت را بهبود ببخشد . در این مورد بایستی موارد زیر در مدفوع مورد توجه قرار بگیرند :
الف : رنگ مدفوع
رنگ مدفوع مبین سلامتی یا بسیاری از مشکلات طیور می باشد .
مثلا اسهال سفید که اغلب در چند روز اول سن جوجه ها دیده شده و از طریق مرغ مادر انتقال می یابد ، نشان دهنده بیماری اسهال سفید یا پولورم میباشد ؛ که یک بیماری خطرناکی محسوب گردیده و با ویزیت فوری دامپزشک مرغداری و با انجام آزمایشات لازم ، در مورد احتمال درمان و یا حذف گله تصمیم گیری مهم صورت میگیرد .
اسهال سبز رنگ ، احتمال آلودگی گله به نیوکاسل می باشد .
و رنگ قرمز خونی بخصوص دارای لخته های خونی نشان دهنده آلودگی گله به کوکسیدیوز می باشد ؛
و رنگ قرمز همراه مدفوع احتمال ورم روده می باشد که البته بهتر است جهت تشخیص نهایی اینکه ورم روده است یا کوکسیدیوز چندین نمونه طیور سالم متوسط به آزمایشگاه ارسال گردد .
در بیماری کوکسیدیوز مزمن ممکن است خونی در مدفوع دیده نشود و اسهال زرد ویا نارنجی رنگ مشاهده گردد .
رنگ سبز بدون اسهال و مدفوع طبیعی روده بدنبال گرسنگی نسبتا زیاد و یا به علت کاهش اشتهای درصدی از جوجه ها و یا بدنبال استفاده از داروهایی که از طریق صفرا دفع میشوند می باشد و یا بدنبال استفاده از داروهایی درمان کننده مسمومیت های کبدی مشاهده گردد .
رنگ سفید آبکی اغلب بدنبال مشکلات کلیوی مانند مسمومیت و یا در بیماری برونشیت و همچنین در بیماری سی آر دی دیده می شود . همچنین در برخی مشکلات تغذیه ای مانند بالا بودن پروتیین جیره غذایی اسهال سفید رنگ مشاهده میگردد .
در بیماری کلی باسیلوز و ورم روده کلی باسیلی که ضریب تبدیل غذایی را هم بسیار خراب میکند ، اسهال قهوه ای معروف به اسهال شکلاتی دیده میشود .
گاهی مواقع در بیماری نیوکاسل اسهال آبکی و پرتابی نیز دیده می شود .
در بیماری گامبورو اسهال لزج و زرد چسبناک  مشاهده میگردد.

ب : بوی مدفوع
مدفوع طیور نباید دارای بوی زننده و آزار دهنده باشد . بوی بد مدفوع اغلب نشان از مشکلات میکروبی روده می باشد .

ج: قوام مدفوع
از نظر سفتی و شلی و اسهال مورد بررسی قرار میگیرد .که موارد اسهال در بالا بررسی گردید . سفتی مدفوع اغلب در اثر مشکلات کلیوی و روده ای بخصوص در مسمومیت ها اتفاق می افتد .

د : ترکیبات مدفوع
مدفوع طیور نباید هیچ گونه مواد غذایی هضم نشده ای داشته باشد . وجود دان هضم نشده در مدفوع نشانه مشکلات روده ای ورم روده و بخصوص کوکسیدیوز می باشد . این مشکلات اگر علت یابی و بزودی برطرف نگردد ضریب تبدیل دان به گوشت را سریع تحت تاثیر قرار داده و وزن مرغ های کشتاری نسبت به دان مصرف شده اندک خواهد بود . و در واقع بعنوان یک بیماری خاموش ، مرغدار شدیدا متضرر خواهد شد

پیشگیری از انفلانزا
این ویروس جدیدا روی گله های گوشتی هم تاثیر گذاری بیشتری پیدا کرده و زمان درگیری بیشتر از 30 روزگی به بعد اعلام شده ازجهتی ک بیشتر روی دستگاه تناسلی و تخمدان پرنده فشار میآورد

براي پیشگیري از ابتلاي پرندگان خود به بیماري آنفلوانزاي فوق حاد،

به توصی ههاي زیر با دقت عمل کنید.

1. یکی از را ههاي مریض شدن پرندگانی که در روستاها زندگی م یکنند مانند مرغ وخروس، بوقلمون، اردك وغاز، تماس آ نها با پرندگان موجود در تالا بها و آبگیرهاي طبیعی و مصنوعی است؛ بنابراین باید با

حصارکشی به هر نحو ممکن، از جمله با توري، از تماس پرندگان خود با آ نها، ب هویژه در کنار تالا بها و

زیستگا ههاي پرندگان مهاجر، جلوگیري کنید.

2. به این نکته مهم توجه داشته باشیدکه پرندگان بیمار، قابل درمان نیستند.

3 . آب و دان پرندگان خود را دور از دسترس سایر حیوانات نگه دارید.

4. از خریدن پرنده ي زنده از افراد دوره گرد، ب هخصوص پس از آن که شبکه ي دامپزشکی عملیات معدوم سازي را در روستا انجام داده است، خودداري کنید.

5 . تلفات پرندگان موجود در روستاي خود را به شبکه ي بهداشت محلی ویا به شبکه ي دامپزشکی گزارش دهید.

6. از خرید و مصرف گوشت پرندگان صید شده از قبیل اردك و… از بازارهاي محلی، و همچنین ازکشتار، پرکنی و تمیز کردن پرندگان صید شده در خانه خودداري کنید.

7. توصیه م یشود از خریدن پرندگان زنده و کشتار آ نها در خانه خودداري کنید.

8. به خاطر داشته باشید که ریختن دان یا ته مانده ي سفره در حیاط خانه، سبب جلب پرندگان مهاجر می شود.

9. براي تمیز نگه داشتن محل زندگی پرندگان خود در خانه، برنامه ي منظم داشته باشید.

10 . از آلوده شدن مواد خوراکی پرندگان بومی به مدفوع و ترشحات پرندگان مهاجر و آبزي جلوگیري کنید.

11 . توصیه می شود مکان نگهداري پرندگان، آفتا بگیر باشد زیرا ویروس بیماري آنفلوانزا نسبت به شرایط خشکی و حرارت بالا حساس است و زود از بین م یرود.

1 سگ، گربه و جوندگان جزو انتقال دهند ههاي ویروس بیماري محسوب می شوند؛ بنابراین،

2 . توصیه می شود از لاشه ي پرندگان تلف شده در تغذیه ي ای نگونه جانوران استفاده نشود.

قابل توجه روستاییان عزیز سراسر کشور براي پیشگیري از ابتلاي پرندگان خود به بیماري آنفلوانزاي فوق حاد، به توصی ههاي زیر با دقت عمل کنید.

13 . در زما نهاي عادي، پرند ههاي جدید را در محلی جدا از سایر پرند هها نگهداري کنید و حداقل بعد از دوهفته در صورتی که تلفاتی در آ نها مشاهده نشد، این پرندگان را درکنار بقیه قرار دهید و درزمان شیوع بیماري حتی از خرید و پذیرفتن پرنده ي جدید و یا حضور در بازارچه ي پرندگان محلی هم خودداري کنید.

14 . آگاهی خود در باره ي بیماري آنفلوانزاي پرندگان را با مراجعه به شبکه ي بهداشت محلی ویا شبکه ي دامپزشکی افزایش دهید.

15 . توصیه می شود تا رسیدگی اکیپ دامپزشکی به گزارش تلفات پرندگان در روستا، ، پرندگان تلف شده ي خود را دفن و یا در کوچه، جاده، نهر و رودخانه، رها نکنید.

16 . توصیه يآخر این که در صورت انجام عملیات معدوم سازي پرندگان در روستا، براي آگاه شدن از زمان مناسب خرید جوجه ي بومی، ابتدا با شبکه ي دامپزشکی و یا شبکه ي بهداشت محلی مشورت و سپس اقدام به خرید جوجه کنید؛ این زمان، حداقل 21 روز پس از معدوم کردن پرندگان روستا خواهد بود.